Camperen en corana

Op 15 maart waren we uit eten. Het was de verjaardag van Tineke. Als enigen en laatsten in het restaurant werden de deuren achter ons dichtgetrokken. Uit het niets moest de zaak om 18:00 uur sluiten. De stilte op straat was onwerkelijk, als van een zonsverduistering.

Eind februari waren we nog met onze camper weg geweest. Thorn. Berg en Terblijt. Een broers- en zussendag van Tineke. Met twee zwagers van de koude kant gingen we Maastricht in. Het draaide om het slechte weer: kan het carnaval vanwege de harde wind gewoon doorgaan? Corona was in februari nog helemaal geen thema.

Medio maart was de voorjaarsshow van Noorderzon Campers nog wel doorgegaan. Er zouden zeker minder dan 100 bezoekers tegelijk komen en dat was ook zo. Ik heb nog een paar mensen een exemplaar van Dus u wilt een camper? kunnen verkopen. Die hebben in quarantaine dan tenminste wat te lezen, dacht ik later.

In de dagen daarna werden de overheidsmaatregelen aangescherpt. Tineke is rij-instructrice. Op 1,5 meter afstand in een Volkswagen Polo met een L op het dak ging hem natuurlijk niet worden. De lessen werden gestopt. Jammer genoeg moest zij ook haar Vrouw-Rijdt-Camper-lessen afzeggen. De meeste campers zijn best wel breed - 2.00 tot 2.30 meter exclusief spiegels - maar probeer maar eens met 1,5 meter afstand instructie te geven. Onmogelijk.

De 3e druk van ons boek Dus u wilt een camper? zou op de CamperExpo van Houten worden uitgereikt aan Ab en Ineke Krook. De hele CamperExpo ging natuurlijk niet door. Jammer maar helaas.

Het camperweekend dat we georganiseerd hadden op camperplaats www.AfslagNagele.nl ging ook niet door. Handhaving kwam vertellen, dat toilet en douche moesten worden afgesloten en camperaars mochten zelfs hun cassettetoilet niet meer legen in de sanizuil. Die staat in Nagele gewoon buiten, maar de regels van dat moment verboden dat nu eenmaal.

Handhaving ziet inmiddels ook wel in, dat op een verstandige manier een cassettetoilet legen in een buiten opgestelde sanizuil nauwelijks een risicofactor is. Bovendien hebben camperaars hun eigen toilet en douche in het voertuig. De reisbeperkingen zijn aangepast.

Inmiddels zijn de regels weer wat versoepeld. Nog steeds geldt, dat de camperplaats maatregelen moet treffen om gasten onderling op 1,5 meter afstand te kunnen houden. Ook moet het sanitair gesloten zijn. Vanaf 1 juli mag het sanitair weer open. De regel 'blijf zoveel mogelijk thuis' is nu naar 'blijf thuis met klachten'. Je mag dus ook weer gewoon camperen op Afslag Nagele, als je je aan de corona-regels houdt.

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags

Arie de Ruijter

06 546 500 19

arie@dusuwilteencamper.nl

Aanmelden voor Nieuwsbrief

DUS U WILT een camper? & Vrouw rijdt camper