Stickers verwijderen

Stickers verwijderen

Wij consumenten schijnen volgens marketeers ​gevoelig te zijn voor het regelmatig zien van reclame-uitingen: Coca Cola, Mercedes, Philips, Shell, Rabobank en Mars. 

 

 

 

 

 

 

Dat zal de reden wel zijn, waarom camperfabrikanten hun merknamen en logo's groot en kleurrijk op hun producten plakken. Veel camperfabrikanten gaan verder dan de makers van gewone personenauto's, die het meestal laten bij een kwalitatief goed logo op de voorkant van de auto en een paar gegevens op de achterkant. Maar je  zal nog schrikken, als je je camperbestickering serieus gaat tellen:

- de opstaptrede

- de motorkap

- de achteruitrijcamera

- het cassettetoilet

- de tafelpoot in de woonruimte

- de voorstoelen

- de satellietschotel

- de wieldoppen

- de roosters van de koelkast

- het chassis

- de luifel

- de voorzijde, de achterzijde, de zijkanten

- de airco

- und, und und.

 

Mooi? Ik vind van niet.

En helemaal niet, als de stickers van inferieur materiaal zijn of loslaten op de randen omdat de ondergrond onvoldoende ontvet is bij het opplakken in de fabriek. Waarom gaat de ene letter er af en blijft de ander goed zitten? Waarom krult een letter bij de hoek op? Zie de twee linker foto's. 

 

Een lelijke sticker is niet mooi. Ik heb daarom inmiddels vrijwel alle namen en logo's van mijn camper verwijderd. 

 

Hoe? het is vrij eenvoudig te doen, zonder beschadigingen. Verwarm de sticker met beleid met een haarföhn. Niet te heet! Met een vingernagel of een stukje hard kunststof heb je in no time voldoende materiaal om de sticker voorzichtig los te trekken. Een doekje met wat thinner doet ook wonderen. 

Toen ik onlangs de bestickering van de achterkant van mijn camper verwijderde kwamen twee schroefje bloot te liggen. Ik had nog ergens van een Ikea-meubel enkele plastic dopjes liggen. Met een druppel secondelijm was het zo gepiept. Op de foto zie je links het bevestigde dopje en rechts de nog kale schroef. Het ziet er nu naar mijn genoegen uit.  

Arie de Ruijter

06 546 500 19

arie@dusuwilteencamper.nl

Aanmelden voor Nieuwsbrief

DUS U WILT een camper? & Vrouw rijdt camper