top of page

Klein onderhoud

 

 

 

 

 

 

Bijna alles vraagt onderhoud

Vrijwel iedere camper beschikt over een buitenlicht boven of in de buurt van de woonruimtedeur. Zelfs die relatief eenvoudige lamp vraagt onderhoud. 

Het betreft meestal een houder voor een paar 5W lampjes. De houder wordt afgedekt met een doorzichtige hardplastic afdekkap. De afdekkap wordt waterdicht vastgeschroefd tegen een rubberachtig stuk plastic. Aan de onderkant van de afdekkap is een kleine opening gemaakt, waar eventueel binnengedrongen regen- of condenswater kan ontsnappen. 

In de praktijk moet je het buitenlicht in het voorjaar en het najaar een keer vochtvrij maken. Daarmee voorkom je dat het elektrische gedeelte gaat rotten. De twee of drie schroeven moeten er uit worden gedraaid en daarna kan je het bovenlicht uit elkaar halen en schoon- en droogmaken. Je zult verbaasd staan van de hoeveelheid vocht tussen de camperwand en de achterkant van het buitenlicht. Daar zit ook het gevaar voor je camperwand. Het vocht kan bij regen - via de schroefgaten waarmee het buitenlicht is bevestigd - in de camperwand dringen en dat wil je niet. Voordat je de het buitenlicht weer monteert moet je de schroefgaten van wat kit voorzien. 

bottom of page