3e VrouwRijdtCamper weekend op Afslag Nagele


Van vrijdag 6 tot zondag 8 oktober 2017 is op Camperplaats Afslag Nagele weer een weekendarrangement voor 12 camperequipes georganiseerd: VrouwRijdtCamper met rijles voor de vrouw in eigen camper.

Nederland telt meer dan 100.000 campers. Toch zie je maar zelden een vrouw als chauffeur. Tineke de Ruijter van VrouwRijdtCamper is in het dagelijks leven rij-instructrice. Zij houdt al geruime tijd een score bij als zij onderweg is: “De verhouding is ongeveer een vrouw op dertig mannen als bestuurder. Dat is nergens voor nodig. Ook vrouwen kunnen heel goed camperrijden, alleen missen sommigen het zelfvertrouwen nog ”.

De deelnemers verbleven met hun eigen camper een lang weekend op camperplaats Afslag Nagele. De dames konden drie kwartier met Tineke de Ruijter individueel op stap in hun eigen camper, met voorafgaand een “drempelles” van 30 minuten om alvast even te voelen hoe het zit achter het stuur van de camper. Het vertrouwen in eigen kunnen werd flink opgevijzeld.

De deelnemers waren in de gelegenheid om hun camper bij Weegbrug Nagele te laten wegen. Een aantal kwam verheugd terug: "Binnen de 3500 kg!". Een paar campers waren aan de zware kant. De eigenaars overwegen hun camper te laten "opkeuren" tot de technische maximum massa en het C1-rijbewijs te gaan halen of minder mee te nemen.

De weegbrug was de opmaat naar het rijden met een instructievrachtauto van 13.000 kg met dubbele bediening met vrachtwageninstructeur Tinus van Rijopleidingen Van Buuren. Voor een vrachtauto is rijbewijs C noodzakelijk, maar camperaars kunnen volstaan met een lichtere versie, het zogenaamde C1 rijbewijs. Daarmee kan een camper tussen de 3500 kg en 7500 kg worden gereden. Voor een camper onder de 3500 kg geldt rijbewijs B.

Door de proefles kregen de deelnemers enig gevoel bij het rijden met een groot voertuig. De eigen camper werd door de meeste chauffeurs vervolgens als een stuk handzamer in het verkeer ervaren. Verschillende deelnemers waren ook onder de indruk van de massa van de vrachtauto, waarmee zij voortaan in het dagelijks verkeer zeker nog meer rekening mee zullen houden.

Zaterdag was tevens een informatieve dag met presentaties over specifieke camperonderwerpen. Laarman gaf een presentatie over de mogelijkheden en beperkingen van satelliettelevisie en gas. Bearlock ging in op de mechanische beveiliging van de camper tegen diefstal. Verbruggen vertelde over de mogelijkheden over vering en leveling. Schadeherstel Lemmer liet zien hoe een camper tegen hagelschade kan worden beschermd.

Het weekend werd aangekleed met koek van Koeckbackers (https://koeckebackers.nl , een Amerikaanse BBQ, een likeurproeverij door Peter Verhage (http://www.verhagefruit.nl/stokerij) en een rondleiding op het Werelderfgoed Schokland.

Na de rondleiding op Schokland zijn de deelnemers het manoeuvreren gaan oefenen op een industrieterrein. Het slalommen om de pilonen ging iedereen goed af. Zelfs de chauffeurs van de langste campers wisten hun voertuigen strak tussen de pilonen door te sturen.

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags

Arie de Ruijter

06 546 500 19

arie@dusuwilteencamper.nl

Aanmelden voor Nieuwsbrief

DUS U WILT een camper? & Vrouw rijdt camper