Arie de Ruijter

06 546 500 19

arie@dusuwilteencamper.nl

Aanmelden voor Nieuwsbrief

DUS U WILT een camper? & Vrouw rijdt camper

March 20, 2019

April 29, 2018

April 29, 2018

March 13, 2018

March 8, 2018

Please reload

Recente berichten

Winterbanden in Duitsland

December 22, 2017

In landen waar winterbanden verplicht zijn voldoe je alleen aan de wettelijke eisen als de all weather banden voorzien zijn van het winterbandenlogo, het bergje met het sneeuwvlokje of mooier gezegd de Three-Peak-Mountain-Snowflake en/of de aanduiding M&S (Mud and Snow).

In Duitsland zijn winterbanden verplicht onder winterse omstandigheden. Er geldt dus een relatieve winterbandenplicht bij "Glatteis, Schneeglätte, Schneematsch, Eis- oder Reifglätte". Daar heeft de wetgever geen seizoen voor afgesproken. Ook de herfst en de lente kunnen winterse omstandigheden meebrengen. Er kan natuurlijk discussie ontstaan over de vraag wanneer daarvan sprake is, maar je moet er bij een ongeval niet aan denken met zomerbanden te hebben gereden. Rijden zonder winterbanden als het moet kan in Duitsland maar vooral in Oostenrijk en Zwitserland flinke boetes opleveren. Bovendien moet bij een ongeval rekening worden gehouden met aansprakelijkheid.   

Met ingang van 2018 gelden in Duitsland nieuwe regels:

- een winterband is alleen een winterband als er de Three-Peak-Mountain-Snowflake (berg met een sneeuwvlokje)

- de aanduiding M&S (Mud and Snow) is onvoldoende

- er is een overgangsmaatregel. M&S banden die voor 1 januari 2018 geproduceerd zijn geoorloofd als winterband tot 1 oktober 2024. 

De nieuwe regels gelden in heel Duitsland. 

Zie ook onder "Techniek"

Please reload

Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Archief